Malazgirt Belediye Başkanlığı,Malazgirt Belediyesi

...::: Halkımızla Birlikte Daha Güzel Malazgirt İçin Elele:::...
Malazgirt

Etik Komisyonu
Nöbetçi Eczane
_________________
Detaylar için yukarıdaki resimi tıklayın
Site sayacı
Bugün : 263
Toplam : 538667
15.08.2008 Tarihinden Beri
Sayfa İzlenimi Aldık
Kamu Hizmet Standartları
» Nevruz ateşi Malazgirt-te yakıldı

Nevruz ateşi Malazgirt-te yakıldı

21 Mart Nevruz Bayramı çerçevesinde Malazgirt’te düzenlenen Nevruz etkinliği coşku içerisinde kutlandı.

Malazgirt Otogarı içerisinde emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemleri altında kutlanan Nevruz etkinliklerinde mahalli sanatçılar DTP’lilere konser verirken, DTP Muş Milletvekilleri Sırrı Sakık ile Nuri Yaman’da kutlamalardaki yerlerini aldılar.

Öğle saatlerinde başlayan kutlama etkinlikleri çerçevesinde, DTP Malazgirt İlçe binasından Otogar’a kadar yürüyerek giden DTP’liler, kutlama alanına geldiklerinde çalan müzikler eşliğinde halaylar çektiler. Bulanık’taki kutlamalardan Malazgirt’e gelen Sırrı Sakık ve Nuri Yaman Malazgirt’lilere bir konuşma yaparak, hükümetin oyunlarına gelinmemesi ve DTP’nin yeniden yerel iktidarı ele alabilmesi için herkesin sandığa gidip oylarını DTP’den yana kullanmalarını istediler.

Malazgirt belediye Başkanı Memet Tahir Kahramaner konuşmasında, “10 yıldır sizlerle birlikte Malazgirt’i idare ettik ve Malazgirt’te birçok yeniliğe birlikte imza attık. Sizler iki seçimdir, içinizden bir kardeşiniz olan beni Malazgirt’i idare etmek için seçtiniz, şimdi aynı irade ile içimizden biri olan ve Malazgirt’in bağrından kopan Mehmet Nuri Balcı için sandığa gitmeli ve gücünüzü göstermelisiniz” diye konuştu.

DTP Malazgirt Belediye Başkan Adayı Mehmet Nuri Balcı, DTP’nin kürt halkı için büyük bir şans olduğunu ve Kürtlerin kendi iradeleri ile kullanacakları oyların tümüne talip olduğunu belirterek, seçim sonrasında da ilçeyi birlikte idare etme sözü verdi.

Geçen yıla göre katımlın az olduğu Nevruz kutlamalarında söz alan Nuri Yaman, hükümete yüklenerek, kürt halkının haklarının kimseye gasp ettirilmeyeceğini ve dağıtılan yardımlara Malazgirt halkının oyunu satmayacağını kaydetti. Yaman, “Sizlerin üzerinde baskı kurmaya çalışan kimler olursa olsun, hepsinin yakasına yapışarak hesap sormaya hazırım. Siz kürt kardeşlerim hiçbir zaman yalnız değilsiniz” dedi.

Son olarak söz alan Sırrı Sakık ise, Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerini çocuk katili olmakla suçladı ve kürt halkının kazanımlarını elde etmeye başladığını, bunun da DTP ile birlikte olduğunu ifade etti. Sakık, “Halepçe katliamında binlerce kürt halkını katleden Saddam Hüseyin’in sonunu hepiniz gördünüz. Kürt halkına zulüm yapmaya çalışanların sonu apaçık ortadadır ve Saddam Hüseyin de buna en güzel örnektir. Daha düne kadar sadece zafer işareti yaptığı için bir kürt çocuğu gözaltına alındı. Sonra da demokrasi naraları atıldı. Sizlerin kürt halkını ezen ve onları yok sayanların sözlerine kanmayacak kadar zekisiniz. 29 Mart’ta sandıktan zaferle çıkacağımıza eminim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kutlama meydanına kurulan ağaç ve lastikler, Milletvekilleri Sırrı Sakık, Nuri Yaman, Malazgirt Belediye Başkanı Memet Tahir Kahramaner, DTP Malazgirt Belediye Başkan Adayı Mehmet Nuri Balcı ve Konakkuran Belediye Başkan Adayı Kemal Çetin tarafından yakıldı.

Nevruz ateşinin ardından gençler müzikler eşliğinde oynadı. Kutlamaların ardından DTP’liler olaysız şekilde dağıldı.

KONAKKURAN’DA DA KUTLANDI

Konakkuran Beldesi’nde düzenlenen Nevruz kutlamalarına ise 200 civarında belde sakini katıldı.

Köy meydanında gerçekleşen Nevruz kutlamaları çerçevesinde,  Grup Akçam, Murat Peker ve Ozan Hüseyin’in söylediği Kürtçe ve Türkçe şarkılarla halaylar çeken DTP’liler, Belde Belediye Başkan Adayı Kemal Çetin’i coşkuyla alkışladılar.

Kutlamalara, İlçe Başkan Vekili Lale Kabişen’in yanı sıra, belediye meclis üyesi adayları ile il genel meclis üyesi adayları da katıldı.

Nevruz ateşinin yakılmasının ardından, ateş etrafında halaylar çekildi ve meydandaki kutlamalar oyun oynanarak sürdü.

kaynak:haber1071

[ Ekleyen  (kardelen33) | 30.03.2009 10:29:52 | Oy:  | Bu içeriğe oy verin ]
( Yorumlar (0) | Okunma : 2237 | Bu haberi yazdır)

Tıklayın
Üyelik
Kullanıcı Adı :

Şifre :

Güvenlik :

Hatırla :

» Yeni Kayıt !
» Şifremi Unuttum !
Yakında
... (100 %)
8 - Katılım
( Sonuçlar )
Google'da Ara
Sohbet
Video Klipler Sesli Chat 2008 Malazgirt Belediyesi Tasarım:kardelen33 Sesli Siteler
Webmaster mavi_sakal333 ©
Bu sayfa: 0,16 saniyede yorumlandı.