Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Başkandan Mesaj

Türkiye’nin belki de en sıkıntılı ilçesi olan Malazgirt’te belediye başkanlığı görevine talip olduğumuzda umutsuzluğa kapılsaydık eğer, bugün Malazgirt’te  hiçbir şey değişmezdi, değişemezdi. Göreve geldiğimizde “yapılamaz – değişemez” denilen şeylerin, tüm olumsuz koşullara rağmen yapılabileceğini, değişebileceğini gösterdik. Çünkü inandık. Malazgirt’in yeniden eski cazibeli günlerine kavuşacağına dair olan inancımızı hiç yitirmedik.

Bütün mücadelemiz; okullarıyla, sağlık tesisleriyle, yeşil alanlarıyla park bahçe ve yollarıyla, medeni dünyanın ihtiyaç duyduğu bütün gereksinimlerini kazanmış,  güvenli, tertemiz, herkesin birbirine saygı duyduğu, insanların ve özellikle çocukların sosyal imkanlarla donatılmış tesislerde vakit geçirdiği bir Türkiye için.

Bununla birlikte, uzun vadede insanların zihin dünyasını da değiştirip geliştirerek,  21. asırda medeni toplumların hak ettikleri imkanlara kavuşmuş bir Malazgirt için çalışıyoruz.

Her günümüz mücadeleyle geçiyor.

Kuşkusuz Malazgirt’in  problemleri bitmiş değil. Bunun farkındayız. Bu problemleri çözmek için her günümüz mücadele ile geçiyor. Ancak şuna tüm kalbimle inanarak söylüyorum ki ilk günkü heyecanımızı hiç kaybetmedik. Her gün, bir önceki günden daha fazla çalışıyoruz. Geçmişe takılmadığımız gibi, kendi başarılarımıza da takılıp kalmıyoruz. Bizim daha büyük hedeflerimiz var. Bu hedef, Malazgirt’i eski cazibeli günlerine döndürmek. Malazgirt’i Türkiye’ye yakışır hale getirmektir.

Bu topraklara ve milletimize karşı büyük sorumluluğumuz var.

Dürüst çalışmanın ve verilen sözleri tutmanın karşılığında elde edilen güvenin, bizler için en önemli sermaye olduğuna inanıyoruz. Planlı programlı çalıştığımız, attığımız her adımı iyi hesapladığımız için bugüne kadar önümüzü net görmeyi ve doğru kararlar almayı başardığımızı biliyoruz.  Bu topraklara ve milletimize karşı, yüreğimizde büyük bir sorumluluk duygusu taşıyoruz. Tüm kararlarımızda Malazgirt’lilere olan sorumluluğumuzu aklımızdan çıkarmadık, çıkarmayacağız.

Yolumuza devam ediyoruz.

Bu birlik ve beraberlik, bu dikkat ve hassasiyet, bu kararlılık ve ciddiyet içerisinde yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Sizden aldığımız güçle, sizden aldığımız destekle yürümeyi sürdürüyoruz.

Biz; birbirimize kalplerimizi açtık ve zorlukları birlikte göğüsledik. Allah’ın izniyle daha nice büyük başarıların altına birlikte imza atacağız, bunun kıvancını birlikte paylaşacağız.

Cengiz ALTIN
Malazgirt Belediye Başkanı